Daaf Duif

Daaf Duif

Swapna Haddow
Sheena Dempsey

Als je dit kan lezen, dan begrijp je de duiventaal. Jij mag mijn boek lezen. Als je een kat bent en je hebt de duiventaal geleerd... (HA HA HA! Alsof een kat slim genoeg is om de duiventaal te leren). Wanneer een kat dit kan lezen dan betekent het dat een duif gevangen gehouden wordt door de kat en dat de duif dit moet vertalen in gemiauw. Ik eis dat je de gevangen gehouden duif nú vrijlaat! Mijn boek zit vol met TOP GEHEIMEN die HELEMAAL NIET voor katten bedoeld zijn.

Katten opgepast! Daaf Duif schrijft een boek om Gemene Poes te verslaan om zo alle andere duiven te helpen.

Leeftijd

vanaf 7 jaar

Verschijningsdatum

08-04-2024

ISBN

9789464042917

Uitvoering

Gebonden

Dit vinden onze ambassadeurs:

Ouder
Ambassadeur Anne de Man

Een echte weglezen: origineel en erg grappig boek door en over twee bevriende duiven. 

Daaf Duif, zoals de naam al zegt is de hoofdpersoon een duif, zegt op de voorkant van het boek "het beste boek dat je ooit zal lezen". Het is misschien niet het beste boek, maar zeker wel een van de grappigste!

Vooral de schrijfwijze; het boek is 'getypt' door Dribbel, de andere hoofdduif in het boek, terwijl Daaf het verhaal verteld en zich flink bemoeid met het schrijven. Het lettertype is ook typemachine, dat maakt het extra leuk en gemakkelijk te lezen. 

Het hele boek is voorzien van illustraties en tekstbalonnen, dat maakt het naast leuk ook erg levendig. De illustraties en de manier waarop deze verwerkt zijn erg belangrijk en maken het verhaal helemaal af en extra grappig. Het boek leest dan ook lekker weg, zowel door het lettertype, als de manier van schrijven, als het spannende en grappige verhaal zelf wat vraagt om doorlezen.

Het boek is heel goed zelf te lezen voor de redelijke tot gevorderde lezer. Maar hij is zeker ook leuk om voor te lezen op jongere leeftijd. Lekker samen plaatjes kijken en lachen om de grappige momenten in het verhaal (en dan zijn er best wat!), voor groot en klein goed te begrijpen en leuk.