Over ons

 

Over De Leukste Kinderboeken

De Leukste Kinderboeken is een samenwerking tussen Van Holkema & Warendorf en Van Goor (imprints van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum), Uitgeverij Lannoo en Fontaine Uitgevers. Deze uitgeverijen zijn onderdeel van De Lannoo Groep. 

 

Van Holkema & Warendorf

De kinderboeken van Van Holkema & Warendorf (1891) kenmerken zich door hun toegankelijkheid voor alle leeftijden, van Dribbel voor de allerkleinsten tot realistische jeugdboeken voor jongeren vanaf 10 jaar.

De bekende en realistische boeken van Jacques Vriens, de heerlijke liedjes- en verhalenboeken van Marianne Busser & Ron Schröder, de gevarieerde AVI-series van Vivian den Hollander, de Superjuffie-serie van Janneke Schotveld, de gevarieerde series en boeken van Mirjam Mous en de populaire non-fictieboeken van Arend van Dam zijn niet meer weg te denken uit de kinderboekenwereld. Samen met alle auteurs en illustratoren zet Van Holkema & Warendorf zich in voor herkenbare en lekker leesbare kinderboeken voor urenlang (voor)leesplezier!

Onze boeken

 

Van Goor

Uitgeverij Van Goor (1839) is een van de oudste uitgeverijen in Nederland en biedt gevarieerde titels voor alle leeftijden.

Naast prachtige prentenboeken en kleurrijke peuterboeken, zijn Elmer en Winnie de Poeh bekend bij jong en oud(er). Voor iets oudere kinderen zijn er de humoristische en populaire boeken van Tosca Menten en de grappige non-fictie van Esther Walraven, maar ook klassiekers als Alleen op de wereld en Engelandvaarders. Van Goor-boeken zijn er om voor te lezen, zelf te lezen en vaak te herlezen om zo steeds weer iets nieuws te ontdekken. De mooiste kinderboeken blijven je een leven lang bij en Van Goor biedt zowel die potentiële lievelingsboeken als titels die de brug vormen tussen kinderboek en volwassen fictie.

Van Goor en Van Holkema en Warendorf bieden samen een breed aanbod voor young adults onder het imprint Best of YA. Hieronder vallen de populaire boeken van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch, en ook bekende vertaalde series.

Onze boeken

 

Uitgeverij Lannoo

Het kinderboekenfonds van Uitgeverij Lannoo staat voor kwaliteit, eigenzinnigheid en humor. Het aanbod is divers en uitgebreid: van kartonboeken voor de allerkleinsten zoals De vrolijke vier seizoenen, tot prentenboeken zoals Waar is de taart?, verhalen over Vos en Haas of samen leesboeken zoals Geluk voor kinderen. En natuurlijk ook de hilarische topreeks De waanzinnige boomhut. Daarnaast wordt Uitgeverij Lannoo tot ver buiten de landsgrenzen geprezen om zijn bijzondere, geïllustreerde non-fictieboeken, zoals Tijdlijn, Atlas, of de weetjesreeks 321 superslimme dingen. Boeken waarin je uren kan verdwalen, boeken die graag (voor)gelezen worden. Samen met alle auteurs en illustratoren, maakt Uitgeverij Lannoo van elk boek een feest.

Onze boeken

 

Fontaine Uitgevers

Fontaine is de uitgever van een fris en sprankelend kinderboekenfonds dat staat voor goedverzorgde boeken van een hoge kwaliteit. We houden van leesbare boeken voor kinderen waar ze veel van kunnen leren en docenten en ouders blij van worden.

Naast rijk geïllustreerde prentenboeken van Owen Davey, Roots en Linda Dielemans over geschiedenis, dier en natuur verschijnen er ook bekende fictieseries als Het verborgen land van Glee-acteur Chris Colfer bij Fontaine Uitgevers.

Onze boeken

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE LEUKSTE NIEUWSBRIEF

Ontvang tips, nieuws, leuke weetjes en mis vanaf nu geen enkel leuk nieuw boek meer!
  •  *
    naam@bedrijf.nl