Shortlist de Boon 2023 bekend

Shortlist de Boon 2023 bekend

Shortlist de Boon 2023 - Mot en de metaalvissers
Shortlist de Boon 2023 bekend
16-01-2023

Leuk nieuws! Mot en de metaalvissers van Sanne Rooseboom en illustrator Sophie Pluim staat op de shortlist van de Boon in de categorie Kinder- en Jeugdliteratuur! Uit ruim 800 inzendingen nomineerden de vakjury voor kinder- en jeugdliteratuur en die voor fictie en non-fictie elk vijftien titels voor de Boon 2023. Op 23 maart 2023 vindt de prijsuitreiking plaats in VIERNULVIER in Gent. De winnaars in beide categorieën krijgen elk 50.000 euro. 

Stem op jouw favoriet!

 

Mot en de metaalvissersOver Mot en de metaalvissers en reactie van makers
Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest. 

"Ben heel blij!", reageert Sanne Rooseboom. En illustrator Sophie Pluim vult hierop aan: "Onze eerste nominatie ooit! Wat een erkenning! Wat een feest! Roestconfetti! (Of nee doe dat misschien toch maar niet). En nu duimen dat we op die shortlist komen en naar Gent mogen!"

Wil je Mot en de metaalvissers even inkijken?

Klik hier om het boek te bekijken!

 

Het overzicht met alle kanshebbers voor de Boon vind je hier. Afgelopen jaar won Pieter Gaudesaboos met Een zee van liefde de Boon voor Kinder- en Jeugdliteratuur.

 

Reportage van Sanne en Sophie: De metaalvissers
Voor haar nieuwe boek Mot en de metaalvissers ging Sanne Rooseboom samen met Illustratrice Sophie op reportage om het metaalvissen van dichtbij mee te maken. Lees hier hun belevingen en ontdek gelijk het verhaal achter Mot en de metaalvissers.

 

10 vragen aan Sanne Rooseboom
Aangezien we alles over de leukste kinderboeken willen weten, willen we ook alles van de leukste kinderboekmakers weten. Daarom kiezen we elke maand een maker uit die we tien vragen stellen. In december stelde we 10 vragen aan kinderboekmaker Sanne Rooseboom. Wil je weten hoe ze aan haar ideeën komt? Of ben je benieuwd wat haar favoriete boek is? Lees dan hier verder!

 

Mot en de metaalvissers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links: auteursfoto Sanne Rooseboom | Rechts: Sophie Pluim aan het metaalvissen

 

newsletter Facebook
Sanne Rooseboom

Winnaar Kinderboekwinkelprijs 2023

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze...

Leeftijd: 
10-12 jaar
Verschijningsdatum: 
08-04-2022
ISBN: 
9789000381371
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99

Meer nieuws

Oproep Boomhut Ambassadeurs

Waanzinnige Boomhut Ambassadeurs gezocht
13-11-2023
Oproep Boomhut Ambassadeurs
Ben jij fan van de waanzinnige de boomhutboeken? Meld je aan!

Ik heet Nefertiti

Nieuwsafbeelding Ik heet Nefertiti
08-11-2023
Ik heet Nefertiti
Hartverwarmend en krachtig prentenboek over identiteit

Pages