Eekhoorn legt een ei

Eekhoorn legt een ei

Nieuwsafbeelding Eekhoorn legt een ei (1)
Eekhoorn legt een ei
10-01-2022

Geestige moderne fabels van Janneke Schotveld

De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Van 26 januari tot 5 februari wordt er volop aandacht geschonken aan het belang van voorlezen. Wist je bijvoorbeeld dat voorlezen een positief effect heeft op de woordenschat, spelling en tekstbegrip van een kind? Alle reden dus om er zo nu een dan een voorleesboek bij te pakken in de klas. Het aanbod voorleesboeken is vrij groot dus welk boek kies je? Probeer deze bundel met grappige fabels van Janneke Schotveld met de prachtige tekeningen van Noëlle Smit.

Janneke Schotveld is een gelauwerd kinderboekenauteur en heeft al vele sprookjesbundels op haar naam staan. Eekhoorn legt een ei is een bundel nieuwe fabels met een moderne twist. Stuk voor stuk grappige korte verhalen, perfect op voorleeslengte voor kinderen vanaf 6 jaar!

Het verhaal

In deze vrolijke verhalenbundel komt een bonte stoet bosdieren voorbij, die allemaal zo hun eigen lesje leren. De haas heeft heel veel vrienden op Fabelbabbel, maar waar zijn ze als hij ziek wordt? Mag je liegen om je liefje voor je te winnen? Hebben de mieren het gedaan? En is het waar wat ze zeggen: heeft de eekhoorn écht een ei gelegd?

De eekhoorn legt een ei is een geestige, lichtvoetige verzameling verhalen over echte vrienden, over anders-zijn, vrijheid, ijdelheid, roddel en achterklap en over madeliefjes. Met schitterende illustraties van Noëlle Smit.

 

De Leukste Kinderboeken Ambassadeur Cindy Vanarwegen over 'Eekhoorn legt een ei':
Een heerlijk boek om van te genieten! Deze nieuwe titel van Janneke Schotveld is ook interessant voor kinderboekenclubs!

 

Afbeelding uit Geluk voor kinderen

 

Leuk om te doen
Zoek je een leuke activiteit om te doen in de klas? Knutsel voor nog meer (voor)leesplezier een betoverende kijkdoos in elkaar met de bijhorende knutselplaat!

Download: knutselplaat

 

Voorlezen: vanaf 6 jaar

 

 

newsletter Facebook
Janneke Schotveld

Bekroond met de Kinderboekwinkelprijs 2022!

In deze vrolijke verhalenbundel komt een bonte stoet bosdieren voorbij, die allemaal zo hun eigen lesje leren. De haas heeft heel veel vrienden...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
27-08-2021
ISBN: 
9789000376346
Uitvoering: 
Gebonden
€ 17,99

Meer nieuws

Voorleesboeken 7-9 jaar

Nieuwsafbeelding Voorleesboeken 7-9 jaar
28-12-2023
Voorleesboeken 7-9 jaar
Ontdek vijf boekentips vol actie en hilariteit om uit voor te lezen

Kerstcadeaus voor 7-9 jaar

cadeautips kerst
29-11-2023
Kerstcadeaus voor 7-9 jaar
Vijf fijne kinderboeken om zelf te lezen of voor te lezen

Vuureiland

Vuureiland
14-06-2023
Vuureiland
Het ontstaan van een spannend, nieuw eiland

Pages