Winnaar de Boon publieksprijs 2024

Winnaar de Boon publieksprijs 2024

Kijk dan toch! winnaar publieksprijs 2024
Winnaar de Boon publieksprijs 2024
27-03-2024

Kijk dan toch! wint de publieksprijs van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur

Mooi nieuws! Dinsdag 26 maart vond de derde editie van de Boon plaats in de Warande in Turnhout. Er werd bekendgemaakt dat Kijk dan toch! van Elvis Peeters en Sebastiaan Van Doninck de publieksprijs wint van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur 2024.

Het prentenboek gaat over een slak en een pad. Wanneer de pad vanonder een oud stuk hout vandaan kruipt, waarschuwt de slak haar: er gaat iets gebeuren. De pad wacht. Niets te zien. 'Er gaat hier iets gebeuren', zegt de slak. 'Ik ben benieuwd', mompelt de pad. Maar wat bedoelt de slak toch?

Kijk dan toch! is een warm pleidooi om beter te kijken, meer te zien en te genieten. Een ode aan de verwondering!

 

Bekijk het boek 

 

Over het boek

Het leuke van kind zijn is dat de wereld om je heen één grote ontdekking is. Elke dag zie, voel, proef en hoor je wel iets nieuws. Kijk dan toch! van Elvis Peeters sluit daar helemaal op aan. Het nodigt uit om samen te kijken en te genieten van de kleine dingen. Een prachtige ode aan verwondering. Illustrator Sebastiaan Van Doninck weet dit gevoel goed te vangen in zijn krachtige, kleurrijke illustraties. Dat maakt het ook een bijzonder cadeauboek voor jong en oud. 

 

 

"De tekst van Peeters is fijnzinnig en fragiel, met streepjes dwarse humor. Met kleine elementen bouwen Van Doninck en Peeters een fijnzinnige vertelling over aandachtig kijken, over stilstaan bij timbrewisselingen in de natuur, bij het fragiele van levendige, maar soms onopgemerkte flora en fauna." - De Morgen

 

Over de makers

Elvis Peeters schrijft zijn oeuvre samen met Nicole Van Bael. Hun boeken werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen en hun kinderboeken rond Meneer Papier vormen de basis voor de gelijknamige internationale animatiereeks.
 
Sebastiaan Van Doninck is een succesrijk illustrator van kinderboeken en tijdschriften. Hij publiceerde wereldwijd al verschillende prentenboeken. Zijn werk werd meermaals bekroond met een Boekenpluim en een Vlag en Wimpel. In 2020 won hij de Boekenpauw.

 

Bekijk hieronder het boek

 

newsletter Facebook
Elvis Peeters

Winnaar publieksprijs van de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur 2024

 

De pad tuurt in het rond.
Niets te zien.
'Er gaat hier...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
23-03-2023
ISBN: 
9789401489676
Uitvoering: 
Gebonden
€ 18,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages