Tips om je schoolbibliotheek aan te kleden

Tips om je schoolbibliotheek aan te kleden

Tips voor de schoolbibliotheek
Tips om je schoolbibliotheek aan te kleden
15-04-2021

Tips om je schoolbibliotheek aan te kleden

 

Veel kinderen vinden de schoolbibliotheek een magische plek. Vaak komen ze er maar één keer per week en dan vinden ze het heerlijk om tussen alle mooie boeken te snuffelen en op zoek te gaan naar dat ene boek waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Er zijn verschillende manieren om een schoolbibliotheek aan te kleden. Natuurlijk kan dit met mooie tekeningen van de kinderen zelf, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

 

Postermateriaal

Veel kinderboekenuitgeverijen maken posters ter promotie van een nieuw boek of een (nieuwe) serie. Deze posters zijn soms verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel tijdens bijvoorbeeld een juffen- en meesteravond. Informeer bij je favoriete boekhandel naar de mogelijkheden. Soms is het ook mogelijk om rechtstreeks bij de uitgeverij een posterpakket aan te vragen. Hier [link toevoegen] vind je alle informatie over de mogelijkheden bij De Leukste Kinderboeken. [link invoegen naar ‘veelgestelde vragen’, hierin is een kopje opgenomen over promotiemateriaal. Deze pagina ligt nog ter akkoord bij Lannoo, volgt.]

 

Thema’s

In de schoolbibliotheek kun je, net als in de klas, werken met thema’s. In het voorjaar kun je bijvoorbeeld een mooie tafel maken met boeken over buiten spelen, hutten bouwen, etc. Kleed de tafel aan met een mooi kleed en een paar plantjes en je zorgt meteen voor een gezellige sfeer.

 

Boekenleggers

Komt er een auteur op school? Informeer dan bij de auteur, Schrijverscentrale of uitgeverij of het mogelijk is om een aantal boekenleggers achter te laten. Veel auteurs nemen bij ieder bezoek al uitdeelmateriaal mee. Door niet alles direct uit te delen tijdens het bezoek, ligt er ook altijd iets leuks in de schoolbibliotheek.

 

Inspiratiebord

Maak een bord waarop kinderen een leestip voor een klasgenootje achter kunnen laten. Schrijf op vrolijk gekleurde blaadjes waarom deze fan zo genoten heeft van het boek. Het vrolijkt de schoolbibliotheek op én het zorgt voor een lijst fijne tips.

newsletter Facebook

Meer nieuws

Feest in bad

Afbeelding Feest in bad
16-01-2023
Feest in bad
Winactie: Maak kans op 1 van de 5 GRATIS exemplaren

De NOT

Sfeerbeeld de NOT beurs
11-01-2023
De NOT
De Nationale Onderwijs Tentoonstelling gaat door!

Super!

Super!
04-01-2023
Super!
Vermakelijk en leerzaam prentenboek over de supermarkt!

Bravo voor Boefini

Agent en Boef - Bravo voor Boefini
04-01-2023
Agent en Boef - Bravo voor Boefini
Een grappig verhaal om zelf te lezen, vanaf AVI M4.

De wijde wereld in!

De wijde wereld in!
04-01-2023
De wijde wereld in!
Een prachtig prentenboek van meesterverteller Jacques Vriens

Pages