Terra Ultima op shortlist Jan Wolkersprijs

Terra Ultima op shortlist Jan Wolkersprijs

prent uit Terra Ultima
Terra Ultima op shortlist Jan Wolkersprijs
15-09-2021

Het ultieme boek voor de jonge ontdekkingsreiziger! 
Ben je op zoek naar een boek voor een avontuurlijke tienjarige of ouder? Dan kunnen we het boek Terra Ultima van Raoul Deleo en Noah J. Stern je zeker aanraden. Naast vele mooie recensies staat Terra Ultima nu ook op de shortlist voor de Jan Wolksprijs 2021. De prijs voor ‘het beste natuurboek van het jaar’. 

Fragment uit het boek:

'De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.'

Ergens tussen Azië en Alaska ligt nog een heel onontdekt continent: Terra Ultima. Aan de hand van kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet ontdekkingsreiziger Raoul Deleo verslag van zijn expedities en van wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen.  

 

Prent uit Terra Ultima

De uitvoering van Terra Ultima is zó verzorgd en van zúlke constante kwaliteit, dat het boek een hoogtepunt vormt binnen het genre van nonsensicale wetenschap. […] Het kan niet anders of dat wordt volgend jaar een dubbele bekroning.’ – Het Parool

Terra Ultima is een boek waar het vertelplezier vanaf spat! Realiteit en fantasie zijn op prachtige wijze met elkaar vervlochten. Tel daar de tekeningen van onder meer een foedraalgiraffe, koraalpanter en flamingohert bij op en voor even is de jonge lezer meegevoerd in de fantasievolle wereld van Terra Ultima.

Leeftijd: 10 +

 

 

 

 

newsletter Facebook
Raoul Deleo

'De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt.
Een heel continent nog wel: Terra Ultima.'

En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt...

Leeftijd: 
13+ jaar
Verschijningsdatum: 
16-04-2021
ISBN: 
9789401465946
Uitvoering: 
Gebonden
€ 25,99

Meer nieuws

Tosca Menten Maandpakket

02-11-2021
Tosca Menten Maandpakket
Een gratis leesbevorderingspakket voor in de klas

Schrijver op school!

Nieuws schrijver op school
15-04-2021
Schrijver op school!
Schrijver op school! Hoe regel je dat?