Terra Ultima genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

Terra Ultima genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

prent uit Terra Ultima
Terra Ultima genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs
09-03-2022

Nominatie Woutertje Pieterse Prijs

Hoera, mooi nieuws! Terra Ultima van Raoul Deleo is genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2022. De jury koos dit boek als een van de zes mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar: “Een fabelachtig lees- en kijkboek voor kinderen van alle leeftijden. Het boek is een ode aan de natuurwetenschappelijke expedities van de vroegmoderne tijd, de wereld van Darwin waar in verre oorden nieuwe soorten van leven werden gevonden. Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan.”

 

Over Terra Ultima

Ergens tussen Azië en Alaska ligt nog een heel onontdekt continent: Terra Ultima. Aan de hand van kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet ontdekkingsreiziger Raoul Deleo verslag van zijn expedities en van wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen. 

Terra Ultima is een boek waar het vertelplezier vanaf spat! Realiteit en fantasie zijn op prachtige wijze met elkaar vervlochten. Tel daar de tekeningen van onder meer een foedraalgiraffe, koraalpanter en flamingohert bij op en voor even is de jonge lezer meegevoerd in de fantasievolle wereld van Terra Ultima. 

 

Meer:

 

newsletter Facebook
Raoul Deleo

'De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt.
Een heel continent...

Leeftijd: 
13+ jaar
Verschijningsdatum: 
16-04-2021
ISBN: 
9789401465946
Uitvoering: 
Gebonden
€ 29,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages