Sprookje over een tandenborstel

Sprookje over een tandenborstel

Afbeelding - Sprookje over een tandenborstel
Sprookje over een tandenborstel
07-02-2022

Een avontuurlijk en lief verhaal waarin je het probleem van plastic ontdekt

Een belangrijk onderwerp om in de klas mee aan de slag te gaan is Plastic. En dan specifiek het plasticprobleem. Het materiaal is alom aanwezig in onze maatschappij, maar wat gebeurd ermee als wij het niet meer kunnen gebruiken? Dit prentenboek maakt -aan de hand van Sofies gele tandenborstel Sammie- voor kinderen van vier jaar en ouder inzichtelijk welke reis een plastic voorwerp aflegt nadat wij het weggooien. Met charmante teksten voorzien van fijne illustraties zetten bestsellerauteur M.G. Leonard en illustrator Daniel Rieley een echt karaktertje neer met emoties, waarin zelfs de jongste lezer zich kan identificeren.

Het verhaal

Sofies allerleukste gele tandenborstel heet Sammie. Maar wanneer Sammies beste dagen erop zitten, gooit de moeder van Sofie hem weg. Sofie en Sammie zijn allebei ontroostbaar. Sammie reist de wereld over om Sofie terug te vinden. Onderweg ontmoet hij ander plastic afval en dieren die tussen het plastic leven.

 

Een belangrijk prentenboek met leuke en leerzame weetjes over plastic

 

Afbeelding Sprookje over een tandenborstel - sofie

 

Leuk om te doen
Zoek je een leuke activiteit om te doen in de klas? Laat de kinderen oefenen met plastic voorwerpen herkennen in een bijpassende zoekplaat!

Download: zoekplaat

 

Voorproefje
Bekijk alvast een paar bladzijden uit Sprookje over een tandenborstel:

 

Leesfragment Sprookje over een tandenborstel 1Leesfragment Sprookje over een tandenborstel 2   Leesfragment Sprookje over een tandenborstel 3Leesfragment Sprookje over een tandenborstel 4   Leesfragment Sprookje over een tandenborstel 5Leesfragment Sprookje over een tandenborstel 6

 

Leeftijd: vanaf 4 jaar

 

 

newsletter Facebook
M.G. Leonard

Sofies allerleukste gele tandenborstel heet Sammie. Maar wanneer Sammies beste dagen erop zitten, gooit de moeder van Sofie hem weg. Sofie en Sammie zijn allebei ontroostbaar. Sammie reist de...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
21-10-2021
ISBN: 
9789464040777
Uitvoering: 
Gebonden
€ 15,99

Meer nieuws

Oproep Boomhut Ambassadeurs

Waanzinnige Boomhut Ambassadeurs gezocht
13-11-2023
Oproep Boomhut Ambassadeurs
Ben jij fan van de waanzinnige de boomhutboeken? Meld je aan!

Ik heet Nefertiti

Nieuwsafbeelding Ik heet Nefertiti
08-11-2023
Ik heet Nefertiti
Hartverwarmend en krachtig prentenboek over identiteit

Pages