Schrijver op school!

Schrijver op school!

Schrijver op school!
15-04-2021

Schrijver op school!

Hoe regel je dat in Nederland?

 

Auteurs reizen gedurende het jaar het hele land door om op bezoek te gaan bij verschillende scholen. Wil jij ook een schrijver op bezoek? Dat kan! In Nederland regel je dit via de Schrijverscentrale.

 

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Je kunt hier terecht als je al precies weet wie je graag wilt uitnodigen, maar ze kunnen ook heel goed adviseren als je nog helemaal geen idee hebt. In overleg wordt er een lijst gemaakt van auteurs en/of illustratoren die goed aansluiten bij de leeftijd of het thema en er wordt een offerte gemaakt.

 

Meer weten? Alle informatie vind je op www.deschrijverscentrale.nl

 

Hoe regel je dat in Vlaanderen?

Organiseer een lezing met de steun van Literatuur Vlaanderen

 

IK BEN AUTEUR

Ben je auteur, illustrator, slamdichter, striptekenaar, vertaler of essayist? Vertel je graag over je werk?

 

Goed nieuws! Literatuur Vlaanderen ondersteunt je auteurslezing met een subsidie van 100 euro per lezing. De organisatie die jou uitnodigt, vraagt de subsidie aan. Na afloop van de lezing zorgt Literatuur Vlaanderen ervoor dat het honorarium snel op je rekening staat en stuurt ze een factuur naar de organisator.

 

Literatuur Vlaanderen wil op deze manier ontmoetingen tussen auteurs en lezers aanmoedigen. Een goede lezing verlaagt de drempel om een boek te beginnen lezen. Ze wekt nieuwsgierigheid en leeshonger. Een lezing kan het leesplezier vergroten, de leeservaring verrijken en de blik op de literaire wereld verbreden. Literatuur Vlaanderen biedt auteurs die leesbevorderende lezingen geven dus graag een steuntje in de rug, zowel financieel als administratief. 

 

Meer weten? Alle informatie vind je op https://www.auteurslezingen.be/auteurs

 

IK BEN ORGANISATOR

Wil je graag een auteur, illustrator, vertaler of striptekenaar uitnodigen in je school, bibliotheek, leesclub, boekhandel, zorginstelling, sociale of culturele vereniging?

 

Dat kan met steun van Literatuur Vlaanderen! Niet alleen kost het voor jou dan 100 euro minder om de lezing te organiseren, je kunt ook rekenen op hulp bij de voorbereiding. Zo kan je bij ons terecht voor advies op maat bij het zoeken naar een geschikte auteur en kan je in de online subsidieaanvraag alle afspraken met de auteur overzichtelijk vastleggen. Bovendien leidt Literatuur Vlaanderen de financiële afhandeling in goede banen na afloop van de lezing.

Meer weten? Alle informatie vind je op https://auteurslezingen.be/organisatoren

newsletter Facebook

Meer nieuws

Het meisje dat voor spuwt

Afbeelding nieuwsbericht - Het meisje dat vuur spuwt
01-07-2022
Het meisje dat vuur spuwt
Voor de lezers van Anna Woltz, Ali Benjamin en John Green

Kleine Dokter Draak

Nieuwsafbeelding Kleine Dokter Draak
27-06-2022
Kleine Dokter Draak
Grappig en lief voorleesverhaal over een verstrooid draakje

Pages