Op zomaar een dag

Op zomaar een dag

Nieuws Op zomaar een dag
Op zomaar een dag
18-05-2021

Op zomaar een dag, bij zomaar een vijver, in zomaar een lente, kropen zomaar wat dieren uit hun ei.

In Bibi Dumon Taks nieuwste boek Zomaar een dag, bij zomaar een vijver laat je je meevoeren in de magische wereld van de natuur. Op de grote kijkplaten ontdek je wat vliegt, zwemt, kruipt en opgroeit bij de vijver.

Zomaar een dag, bij zomaar een vijver hoort thuis in elke klas. Lees de poëtische tekst voor en ga aan de slag met de fascinerende weetjes achterin het boek. Ideaal voor een klasgesprek of voor creatieve opdrachten: : Welke dieren komen uit een ei? Hoe krijgt een libel vleugels? En hoe komt de ijsvogel aan zijn naam?

 

Zomaar een dag, bij zomaar een vijver is gemaakt met beelden uit de stop-motion film ‘Hallo wereld!’ van Anne-Lise Koehler en Eric Serre. De beelden zijn gemaakt van papier-maché. Benieuwd naar de film? De trailer vind je hier:  https://www.jeugdfilm.be/film/hallo-wereld

 

Bibi Dumon Tak wordt de Sir David Attenborough van de jeugdliteratuur genoemd. Haar werk werd meermaals bekroond.
Anne-Lise Koehler is een Franse artieste, artdirector en filmmaakster. Ze maakt vooral dieren en natuurtaferelen van papier-maché zoals voor de indrukwekkende animatiefilm Bonjour le monde!
Eric Serre is een Frans animatie-artiest en special effects adviseur. Hij heeft meegewerkt aan de Disney-documentaire Il était un forêt, en aan meerdere projecten van de regisseur Michel Ocelot. In 2015 maakte hij samen met Anne-Lise Koehler de animatiereeks Bonjour le monde! waarop de gelijknamige film (2019) is gebaseerd.

newsletter Facebook
Bibi Dumon Tak

Op zomaar een dag, bij zomaar een ijver, in zomaar een lente, kropen zomaar wat dieren uit hun ei.

Open dit boek, kijk tussen het riet en verwonder je over al wat vliegt, zwemt, kruipt en opgroeit bij de poel. Ontdek hoe een schildpad uit het ei komt en hoe een libel vleugels krijgt.

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
18-03-2021
ISBN: 
9789401475860
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99

Meer nieuws

5 Boekentips voor dromers

Afbeelding 5 boekentips voor dromers
06-12-2021
5 Boekentips voor dromers
Boeken voor kinderen die houden van magie en avontuur houden

5 onmisbare klassiekers

Afbeelding 5 klassiekers die je niet mag missen
01-12-2021
5 onmisbare klassiekers
Klassiekers die kinderen niet mogen missen

Pages