Lijstjes: 5 boeken vol ontdekkingen

Lijstjes: 5 boeken vol ontdekkingen

Lijstjes: 5 Verwonderboeken
04-04-2022

 

5 kinderboekenseries 2022

Van de onderwaterwereld tot Dutch Design

Er verschijnen wekelijks prachtige kinderboeken die je verwonderen, je laten meevoeren in een hele nieuwe wereld of je alles leren over een interessant onderwerp. Weet jij bijvoorbeeld wat het betekent als je hond zijn kop schuin houdt? Wat er leeft in de schermerzone van de oceaan? Waar de grootste rivier van de wereld (de Amazone) begint? Of hoe Nederlandse ontwerpers en uitvinders onze toekomst vormgeven? Hier vind je 5 leuke kinderboeken die verwonderen.

 

enlightenedBekijk de 5 verwonderboeken hier: 

 

Afbeelding De Amazone

De Amazone
Sangma Francis en Rômolo D’Hipólito

Leeftijd: 7+ 

Dit prachtige prentenboek leert je alles over het Amazonegebied, het stroomgebied van de grootste rivier ter wereld. Van de bron tot de uitmonding in de zee en alles wat daar tussen zit. Het brengt niet alleen het ecosysteem in beeld, maar voert je langs oude beschavingen en bijzondere legendes ook mee naar het huidige leven op en aan de oevers van de rivier. 

Voor haar onderzoek verbleef schrijfster Sanga Francis middenin de Amazone. “We leren feiten en getallen als we de wereld bestuderen, maar het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat het een thuis is. Een thuis voor insecten, vogels, katachtigen, slangen, vlinders en miljoenen mensen.” De kleurrijke prenten van de Braziliaanse kunstenaar en illustrator Rômolo D’Hipólito maken het wonderlijke verhaal extra speciaal en helemaal af. We zouden zeggen ga genieten van deze tocht over de Amazone!  

Bekijk & Bestel

 

 

Afbeelding Het grote hondenboek

Het grote hondenboek
Daniel Tatarsky en David Humphries

Leeftijd: 8+

De leukste weetjes en heldere informatie over jouw favoriete huisdier, de hond. Met meer dan 500 verbluffende illustraties en infographics kom je alles te weten over je lievelingsdier. Ontdek wat jouw hond je probeert te vertellen aan de hand van zijn lichaamstaal en ander hondengedrag. Check vervolgens of je je vrolijke viervoeter goed verzorgt en wat hij/zij van puppy tot ouderdom doormaakt.

Een echte aanrader voor wie een familiehond in huis heeft of dat overweegt.

Bekijk & Bestel

 

 

 

Afbeelding De man in de klok

De man in de klok
Arend van Dam en Anne Stalinski

Leeftijd: 7+

Heb je de nieuwe verhalenbundel van Arend van Dam al ontdekt? Arend staat bekend om ingewikkelde thema's helder en enthousiasmerend op te schrijven. Neem het thema van zijn nieuwe boek, Nederlands grootste trots: Dutch Design. Niets zo abstract als kunst en de functie daarvan, maar door een mooie mix aan informatieve verhalen, opdrachten, weetjes en grappige cartoons weet hij jong en oud te inspireren. In De man in de klok laat Arend zien hoe Nederlandse ontwerpers en uitvinders onze toekomst vormgeven. Hij vertelt over iconische ontwerpen zoals de zigzagstoel, het Dafje, het Huis van de Toekomst en de beroemde man in de klok. En laat je kennismaken met jonge ontwerpers die nadenken over hoe onze huizen, kleding en ons voedsel eruit zullen gaan zien. 
 

Bekijk & Bestel

 

 

Afbeelding Waterwerelde

Waterwereld
Ben Rothery

Leeftijd: 7+

Ben Rothery stopt al zijn liefde voor de natuur in zijn boeken en dat spat er vanaf! Hij heeft veel kennis in huis en weet dat ontzettend mooi te presenteren. Niet voor niets werd zijn vorige boek Verborgen wereld bekroond met een Zilveren Penseel. In Waterwereld verkent Ben Rothery de dieren die langs de kust en in de diepe wateren van de wereld leven. Van pinguïns en zeepaardjes tot ijsberen, plankton en zelfs tijgers. Ontdek welk dier de langste afstanden over de aarde aflegt, bezoek de diepste zeeën en leer hoe onze eigen acties de oceanen, hun bewoners en onze hele planeet beïnvloeden.

Een bijzonder cadeauboek voor natuurliefhebbers van alle leeftijden!

Bekijk & Bestel

 

 

 

Afbeelding Het dubbeldikke doe-boek

Het dubbeldikke doe-boek
Roots
Leeftijd: 7+

Yes! Eindelijk een drie-dubbeldik doe-boek van Roots. Door Het natuur doe-boek, Het doeboek vogels en Het doe-boek insecten te bundelen heb je nu een schat aan informatie in handen. Leer spelenderwijs welke insecten, vogels of planten en bloemen je waar kunt zien; In het bos, langs de kust of in het weidelandschap. Al lezend, puzzelend en kleurend kom je alles te weten over dieren en de natuur. 

Een echte must-have voor de nieuwsgierige basisschoolleerling!

Bekijk & Bestel

 

 

 

newsletter Facebook
Sangma Francis

Het begint met wat hele kleine beekjes hoog in de bergen. Al die beekjes komen bij elkaar en zo ontstaat de grootste rivier op aarde. Hij doorkruist een continent, slingert door het regenwoud en...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
11-01-2022
ISBN: 
9789464041309
Uitvoering: 
Gebonden
€ 20,99
DORLING KINDERSLEY CHILDREN'S BOOKS
  • Alles over verschillende hondenrassen, hondengedrag en lichaamstaal, beroemde honden, verzorging...
  • Meer dan 500 verbluffende illustraties en infographics
  • Een heerlijk boek
  • ...
Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
11-01-2022
ISBN: 
9789401481779
Uitvoering: 
Gebonden
€ 14,99
Arend van Dam

Een verhalenbundel van Arend Dam over Nederlands grote trots: Dutch Design!

In De man in de klok laat Arend van Dam op toegankelijke wijze zien hoe Nederlandse ontwerpers en...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
18-03-2022
ISBN: 
9789000373598
Uitvoering: 
Gebonden
€ 23,99
Ben Rothery

Prachtig geïllustreerd boek van Zilveren Penseel-winnaar Ben Rothery

‘Wat een adembenemend mooie illustraties, dynamisch, hyperrealistisch en sterk van vorm en kleur. Samen met de frisse...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
07-04-2022
ISBN: 
9789000381357
Uitvoering: 
Gebonden
€ 24,99
Geert-Jan Roebers

Al jaren maakt Roots de meest prachtige doe-boeken die succes oogsten in binnen- en buitenland. Het natuur doe-boek, Het doeboek vogels en Het doe-boek insecten worden ter...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
25-03-2022
ISBN: 
9789464041668
Uitvoering: 
Gebonden
€ 24,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages