Kinderboekenweek 2023 - Bij mij thuis

Kinderboekenweek 2023 - Bij mij thuis

Kinderboekenweek 2023 - Bij mij thuis
29-09-2023

Header Kinderboekenweek 2023

Thuis in de Kinderboekenweek!

Van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2023 barst hét jaarlijkse leesfestijn voor kinderen weer los. De Kinderboekenweek 2023 staat met het thema 'Bij mij thuis' in het teken van huis, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Wil je weten hoe je aan een GRATIS exemplaar van het Kinderboekenweekgeschenk 2023 Ravi en de laatse magie komt? Of ben je benieuwd welke superleestips je niet mag missen? Lees dan verder!

 

Ravi en de laatste magie - Kinderboekenweekgeschenk 2023

Magisch Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk: Ravi en de laatste magie. Sanne is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken ontvang je gratis het Kinderboekenweekgeschenk: Ravi en de laatste magie. Dus daar waar je kinderboeken kunt kopen is het mogelijk een geschenk te krijgen (zo lang de voorraad strekt). 

Is jouw Het-Ministerie-van-Oplossingen-collectie compleet? Check het hier!

 

 

Kitsy Bitsy's herriehuisSUPERLEESTIP: Kitsy Bitsy's herriehuis van Polly Faber en Melissa Crowton

Lief zijn voor je buren in de Kinderboekenweek
Kitsy Bitsy's herriehuis is een kleurrijk ontdekboek voor de allerkleinsten. Als de rust in flatgebouw Parkzicht verstoord wordt door luid zingende en klussende buren brengt Kitsy Bitsy iedereen weer bijelkaar met een enorme taart. Met de licht rijmende tekst en heldere, levendige illustraties in dit boek maak je van ieder kind een voorleesfan! Dus zoek je een interactief voorleesboek voor een kind vanaf 2 jaar, dan is Kitsy Bitsy's herriehuis een echte aanrader.

Bestel

 

Iedereen telt meeSUPERLEESTIP: Iedereen telt mee van Kristin Roskifte

Thematitel van De Kinderboekenweek

Iedereen is uniek en dat is prachtig. Dit kijk- en zoekboek toont een diverse en kleurrijke wereld. Tel de mensen, voel met hen mee en zie hoe hun verhalen verweven raken. Uitgeroepen tot Het beste kinder- en jeugdboek van Scandinavië in 2019.

Ben je op zoek naar een aanrader voor een nieuwsgierig kind van 6+ die dol is op zoeken en ontdekken? Dan moet je Iedereen telt mee hebben! 

Bestel

 

SUPERLEESTIP: Welkom bij ons thuis van Moira ButterfieldWelkom bij ons thuis

Ontdek hoe kinderen over de hele wereld leven

Welkom bij ons thuis laat zien dat de wereld eigenlijk helemaal niet zo groot is en dat we ondanks onze verschillen toch ook veel raakvlakken hebben. Ontdek samen hoe kinderen in andere landen ontbijten, wat voor kleding ze dragen en zelfs wat cadeau geven of hoe ze spelen en nog véél meer.  

Zoek je een mooi kinderboek in het thema van de Kinderboekenweek voor een avontuurlijk kind van 6 jaar of ouder, dan wil je deze niet missen.

Bestel

 

Leuke extra's:

Recept Kitsy Bitsy's honingtaart

Lesbrief Iedereen telt mee

Opdrachten de iglo van tante Friet

Maak je eigen goede-buur-cake met behulp van het recept uit het boek Kitsy Bitsy's herriehuis. Leuk om samen met kinderen vanaf 2 jaar mee aan de slag te gaan. 

Download hier

In het boek Iedereen telt mee zitten verschillende verhaallijnen verborgen. Ze gaan over personen, gebeurtenissen en gevoelens. Ontdek ze samen aan de hand van deze lesbrief voor 2,5 tot 12 jaar. 

Download hier

Met het boek De iglo van tante Friet van auteur Tosca Menten en illustrator Geert Gratama als basis kun je 6 creatieve opdrachten uitvoeren. Ga samen aan de slag met het opdrachtenblad voor 8 - 12 jaar.

Download hier

 

Bekijk hieronder 5 leuke kinderboeken in het Kinderboekenweek-thema

newsletter Facebook
Polly Faber

De dieren van Parkzicht zijn dol op hun heerlijke flatgebouw: het is gezellig, kalm en netjes. Niemand veroorzaakt hier problemen... Maar als Honky Tonk veel te hard zingt, Slimme Rik met zijn...

Leeftijd: 
0-3 jaar
Verschijningsdatum: 
21-07-2023
ISBN: 
9789464042665
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99
Kristin Roskifte

Iedereen is uniek en dat is prachtig.

Dit kijk- en zoekboek toont een diverse en kleurrijke wereld. Tel de mensen, voel met hen mee en zie hoe hun verhalen verweven raken.

Voor...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
07-03-2023
ISBN: 
9789401492645
Uitvoering: 
Gebonden
€ 19,99
Moira Butterfield

Wat drinken kinderen in Ethiopië?

Welk geluid maakt een Vietnamese kat? En wat betekent het Zweedse spreekwoord ‘Er staat geen koe op het ijs’? Ontdek alles – de verschillen, maar ook de...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
05-09-2023
ISBN: 
9789000389193
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99
Rotraut Susanne Berner

Bij zonsopgang verzamelen de vleermuizen op zolder om uit te rusten.
Een verdieping lager maken Thomas en Niko Lene wakker.
Daaronder wonen Andrea en Frederick. Zij houden van...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
08-06-2023
ISBN: 
9789401493543
Uitvoering: 
Paperback
€ 14,99
Sanne Rooseboom

Het Ministerie van Oplossingen stort zich op een nieuwe zaak! 

Een fossiel, een glinsterend schrift, een antieke sjaal… Nina en Alfa vinden allerlei merkwaardige schatten op school. Die...

Leeftijd: 
10-12 jaar
Verschijningsdatum: 
27-05-2019
ISBN: 
9789000362547
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages