Het is ramadan!

Het is ramadan!

Uitgelicht in de klas - Het is Ramadan!
Het is ramadan!
28-12-2023

Een hartverwarmend verhaal over de ramadan

Dit jaar begint ramadan - de 9de maand in de islamitische jaarkalender - op 10 maart. Tijdens deze maand vasten moslims (vanaf hun puberteit) van ochtendschemering tot zonsondergang. Maar wat houdt vasten precies in? Wat herdenken moslims in deze maand en waarom? Om kinderen in de klas op een toegankelijk manier vertrouwd te laten raken met de ramadan kun je het boek Het is ramadan! voorlezen. Dit is een van de allereerste Nederlandstalige voorleesboeken over dit onderwerp. En is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.

 

Het verhaal

Adam en Maryam wonen tegenover elkaar. En allebei kijken ze naar de maan. Vanavond ziet hij eruit als een croissantje en dat betekent dat de ramadan begint! Adam en Maryam vinden het maar wát spannend, want dit jaar doen ze voor het eerst mee met vasten. Dat is nog niet gemakkelijk. Goed opletten tijdens de les is lastig als je honger hebt. En wat doe je in de pauze terwijl de andere kinderen tussen de middag hun lunch eten? Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben de vrienden ook nog te kampen met een zielige spin, een verdwenen zak dadels en een wel heel bijzondere burenruzie. Lukt het ze om voor zonsondergang thuis te zijn voor het verbreken van hun vasten?

 

Leesfragment

Benieuwd naar het boek? Download het leesfragment van Het is ramadan! en neem een kijkje!

Download leesfragment

Leeftijd: 6+ jaar 
 

 

newsletter Facebook
Yasmina Ahamiane

Een hartverwarmend verhaal over de ramadan

Adam en Maryam wonen tegenover elkaar. En allebei kijken ze naar de maan. Vanavond ziet hij eruit als een croissantje en dat betekent dat de...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
25-01-2024
ISBN: 
9789000378562
Uitvoering: 
Gebonden
€ 12,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Vos en Haas redden het bos

​​Vos en Haas redden het bos
20-03-2024
Vos en Haas redden het bos
Ontdek de filmeditie van het avontuurlijke verhaal van Vos en Haas

Pages