Gouden Kalf Knor

Gouden Kalf Knor

Knor
3x Gouden Kalf voor Knor
03-10-2022

Terwijl alle ogen waren gericht op het Bal van De Kinderboekenweek vond vrijdagavond 30 september ook de uitreiking van De Gouden Kalveren plaats. De animatiefilm Knor won maar liefst drie Gouden Kalveren, waaronder Beste Film, wat een geweldig nieuws! De film van regisseur Mascha Halverstad is gebaseerd op het ontzettend leuke kinderboek De Wraak van Knor van Tosca Menten. Naast een Gouden Kalf voor Beste Film, ontving Knor ook de prijs voor Beste regie en Beste Production Design. Extra bijzonder is dat voor het eerst een animatiefilm tot Beste Film werd verkozen. 
 

Als klap op de vuurpijl is Knor ook de Nederlandse Oscar-inzending voor beste lange animatiefilm. Of de stop-motion-film op de shortlist voor de Oscars belandt, horen we 21 december. Op 24 januari 2023 worden de uiteindelijke genomineerde bekendgemaakt. Nog even wachten dus.
 

De Wraak van Knor komt tot leven op het witte doek!

De Wraak van KnorWorstjes groeien niet aan een boom of ergens onder de grond. Worstjes worden gemaakt van varkens. Dat is nu eenmaal zo. Dit boek gaat over kampioensworstjes. Het gaat ook over een vergeten opa, een gemene slager, het lieve varkentje Knor en de Worstwedstrijd van de Eeuw. Als je niet van worst houdt, kun je het beter niet lezen. En als je wel van worst houdt, eigenlijk ook niet… Of juist wel?

De Wraak van Knor werd verfilmd en is de allereerste Nederlandstalige stopmotionspeelfilm, met stemmen van onder meer Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Jelka van Houten, Kees Prins en Alex Klaasen en geregisseerd door Mascha Halberstad. In deze filmeditie bevat een exclusief fotokatern met beelden uit de film en een extra lang nawoord met een kijkje achter de schermen door Tosca Menten.

 

‘Een Roald Dahl-achtige geschiedenis.’ NBD Biblion

 

Wil je De Wraak van Knor inkijken?

Check het hier!

 

Tosca Menten is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Haar Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald. Ook het bizarre verhaal De wraak van Knor ging naar het witte doek en viel in de prijzen.

Elly Hees (1953) is een Nederlands illustrator en grafisch ontwerper. Hees illustreerde de serie Dummie de Mummie en andere boeken van Tosca Menten. Zij illustreerde meer dan 50 kinderboeken, ook die van andere schrijvers zoals Francine Oomen, Manon Spierenburg Jozua Douglas en Thijs Goverde.

De Toekantweelingkrab - Terra Ultima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

newsletter Facebook
Tosca Menten

Filmeditie van het met drie Gouden Kalveren bekroonde Knor

Worstjes groeien niet aan een boom of ergens onder de grond. Worstjes worden gemaakt van varkens. Dat is...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
29-06-2022
ISBN: 
9789000384235
Uitvoering: 
Paperback
€ 12,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages