Film Vos en Haas redden het bos

Film Vos en Haas redden het bos

Nieuwsafbeelding Vos en Haas de film
Film Vos en Haas redden het bos
05-04-2024

Film van Vos en Haas vanaf 24 april in de Nederlandse bioscoop! 

Op zondag 18 februari ging de eerste film van Vos en Haas, Vos en Haas redden het bos, in wereldpremière op de Berlinale, het Internationaal Filmfestival van Berlijn. De animatiefilm geregisseerd door Mascha Halberstad draait vanaf 24 april in de Nederlandse bioscoop.

Al meer dan 25 jaar zijn de humoristische boeken over Vos en Haas, dé ideale boeken voor beginnende lezers. Ze worden geschreven door Sylvia Vanden Heede en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing.

Als kers op hun verjaardagstaart is er nu hun eerste langspeelfilm, Vos en Haas redden het bos, waarin ze hun bos van het stijgende water moeten redden. De familiefilm is gebaseerd op het verhaal Vos en Haas en de bosbaas. Ter gelegenheid van de film verschijnt er in april een heruitgave van het boek met de filmtitel.

 

Over de film

Er gebeuren vreemde dingen in het bos. Uil is verdwenen en ’s nachts is er uit het niets een groot meer verschenen dat het bos bedreigt. Wat hebben die twee met elkaar te maken? Vos en Haas beginnen aan een spannend avontuur om Uil te vinden, terwijl hun vrienden vechten tegen het stijgende water. Zullen Vos en Haas Uil op tijd vinden? En kunnen ze het bos redden?

Vos en Haas redden het bos wordt geregisseerd door Mascha Halberstad. Zij behaalde vorig jaar groot succes met de animatie speelfilm Knor (in 2022 ook geselecteerd voor Berlijn). Vos en Haas redden het bos is een Benelux co-productie van producenten Submarine (NL), Walking the Dog (BE) en Doghouse Films (LUX). Periscoop Film zal de film uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

 

Bekijk de trailer

 

 

 

De filmeditie van Vos en Haas redden het bos

   

 

Deze film is tot stand gekomen met de hulp van Nederlands Fonds voor de Film, Abraham Tuschinski Fonds, KRO-NCRV, CoBO Fonds, VAF, Screen Flanders, Film Fonds Luxembourg, Eurimages, Creative Europe Media program of the European Union, Umedia en Periscoop Film.

newsletter Facebook
Sylvia Vanden Heede

Er is een zee in het bos.
We kunnen pootjebaden!' juicht Vos.
Maar Haas zegt: 'Dat is geen zee. Het is een meer.'
'Meer wat?' vraagt Uil.
'Meer water', zegt Vos.
'...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
09-04-2024
ISBN: 
9789401404044
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99

Meer nieuws

Winactie Stinkhond

Winactie Stinkhond
29-04-2024
Winactie Stinkhond
Doe mee en maak kans op de hele Stinkhond reeks!

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Pages