Felix zoekt geluk

Felix zoekt geluk

Nieuws Felix zoekt geluk
Felix zoekt geluk
18-05-2021

Voorleesverhalen voor de allerkleinsten

Ook in moeilijke tijden is er goed nieuws: hoop is een natuurlijk medicijn. Hoopvolle mensen zijn gelukkiger, gezonder en veerkrachtiger. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat je hoopvol gedrag kunt leren. Van jongs af aan. Dat ervaren al tienduizenden kinderen die thuis en op school aan de slag gaan met Felix zoekt geluk (2-5 jaar) .

Felix is Latijn voor ‘geluk’. Daarom heet de ontwapenende kleuter in de geluksreeks van Leo Bormans ‘Felix’. Hij is, net als ieder van ons, op zoek naar geluk. Samen met zijn zus Gloria, zijn mama en zijn beste vriend Ami verkent Felix de wereld om hem heen. En hij ontdekt dat geluk vooral te vinden is in het kleine en het gewone dat hem omringt.

Felix zoekt geluk is een reeks voorleesboeken voor peuters en kleuters van 2 tot 5 jaar. Verhalen met herkenbare thema’s als spelen, lachen, kiezen, zingen, helpen en zoeken. En recent onderzoek toont nog maar eens aan hoe belangrijk ‘voorlezen’ is, ook voor de allerkleinsten.

Felix zoekt geluk is een 'knusselboek', bij elk verhaal over Felix hoort een knuffelmoment en een knutselopdracht. Je vindt vragen om met je peuter in gesprek te gaan, en praktische tips om samen te knutselen bij elk thema.

Perfect voor thuis en in de kleuterklas!

Hierbij alvast een knuffelmoment en knutselopdracht:

SPELEN
Knuffelmoment

Je kunt altijd iets verzinnen om samen te doen, om mee te spelen of te maken. Zelfs met een lege doos kun je veel leuke dingen doen. Dat maakt je een beetje gelukkiger. Vertel aan elkaar wat je graag doet.

Iedereen heeft graag een eigen plekje. Een doos, een stoel, een tent, een bed, een kamer, een huis… Daar voel je je rustig en veilig. Dat is belangrijk om gelukkig te kunnen zijn. Vertel aan elkaar wat jullie lievelingsplekken zijn. Hoe kun die die vaker opzoeken?

Knutselopdracht
Zoek een grote, lege doos en maak er samen een gezellig huis van. Je kunt veel details toevoegen: een huisnummer, een brievenbus, een dak, een schoorsteen, een deurmat, een bel, een kattenluikje…

Als je geen grote doos vindt, kun je van een schoendoos een huis maken voor enkele kleine poppetjes.
Waar bouwen we samen ons eigen gezellige nest?
Onder de tafel? In de tuin? Wat nemen we allemaal mee?

De auteur Leo Bormans is expert in geluk en reist de wereld rond als ‘Ambassador of Happiness & Quality of Life’. Hij heeft een Master in Talen en Wijsbegeerte en is auteur van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en The World Book of Hope. Die heeft hij vertaald voor kinderen in de succesvolle reeks Geluk voor Kinderen. Geluk voor Kinderen is vertaald in vele talen, o.a. Koreaans, Russisch en Chinees. In Vlaanderen en Nederland lezen tienduizenden kinderen, ouders en leraren enthousiast mee. De boeken worden in honderden scholen gebruikt. Nu neemt hij ook de allerkleinsten mee in de universele zoektocht naar geluk.

De illustrator Rosalien Helsen studeerde in 2019 af aan Sint Lucas Antwerpen met een master grafisch ontwerp. Sindsdien werkt ze als illustrator en motion designer en maakt prentenboeken, editorial illustraties en animaties.

 

newsletter Facebook
Leo Bormans

Geluksexpert Leo Bormans schreef drie nieuwe voorleesverhalen voor jonge kinderen (en hun ouders) over wat je echt gelukkig maakt: bijvoorbeeld samen zingen, elkaar helpen, zoeken en ontdekken wat waardevol is.

Felix beleeft samen met zijn zus Gloria, zijn beste vriend Ami en zijn mama...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
12-04-2021
ISBN: 
9789401473903
Uitvoering: 
Gebonden
€ 19,99

Meer nieuws

Een zee van liefde

Een zee van liefde
22-11-2021
Een zee van liefde
Besproken in De Grote Vriendelijke Podcast

Pages