Dassen boeken

Dassen boeken

Das - Diet Groothuis
Boeken over de das
27-03-2023

De geheimen van de das ontrafeld!

De das is volop in het nieuws en lang niet altijd positief. Toch zijn het hele interessante dieren! Tijd om ons hierin te verdiepen. Hoe leven ze eigenlijk? Hoe ziet een dassenburcht eruit? En waarom zitten ze bij het spoor of bij snelwegen? De antwoorden kun je vinden in drie hele leuke kinderboeken!

Auteur Diet Groothuis ontrafelde alle geheimen van het leukste roofdier en stopte ze in Das - Het grote geheime dassenboek. Zo lees, zie en leer je alles over deze gezellige, knuffelige familiedieren. Je hoort de jonge dassen blaffen (ja, echt) als ze samen spelen. Je bent aanwezig bij hun vermakelijke krabsessies en lacht mee als ze achter elkaar aan rennen. Ook lees je hoe moeilijk dassen het hebben in ons land vol auto's en wegen, huizen en mensen en honden. Je kunt ze helpen. Dit boek vertelt je hoe. Benieuwd? In een interview bij Nieuwsweekend op Radio 1 vertelt Diet je meer over de das en dit prachtige & spannende ontdekboek voor kinderen, (groot)ouders en leerkrachten over dassen voor 7 jaar en ouder.

Meer:

 

Voor wie op zoek is naar een vertederend prentenboek voor 3+ tippen we De wijde wereld in!. Een hartveroverend verhaal over het leven van een das. Kunstschilder Pallieter Hutchemakers en schrijver Jacques Vriens wonen allebei in Zuid-Limburg en wandelen er graag door de heuvels en de bossen. Eén van hun favoriete dieren is de das die daar nog veel voorkomt. In dit prentenboek met schitterende illustraties komt dit allemaal samen. 

Meer:

 

Nu je van de hoed en de rand weet en een spannend avontuur wilt lezen, dan wil je De truc met de dollende dassen vast niet missen! In dit spannende deel van De Bende van de Korenwolf komt de groep in actie tegen de komst van een weg in het bos vlak achter Hotel De Korenwolf. Ze zijn bang dat ‘hun’ mooie bos met dassenburchten zal verdwijnen. Joost en Eefie verzamelen handtekeningen en natuurlijk helpt oma mee. Maar Pepijn en zijn nieuwe vriendin Lian kiezen voor de ‘harde aanpak’ en dat blijft niet zonder gevolgen. Gaat ze het lukken? Dit is een spannend, humoristisch verhaal om zelf te lezen vanaf 7 jaar, maar zeker ook om voor te lezen. 

 

   

 

newsletter Facebook
Diet Groothuis

In dit boek nemen de verteller, een stoer meisje, en haar beste vriendin Han je mee
op hun speurtocht door het bos op zoek naar dassenburchten. Ze delen hun dassendagboek met je en leren je...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
06-05-2021
ISBN: 
9789464040395
Uitvoering: 
Gebonden
€ 21,99
Jacques Vriens

Een prachtig prentenboek van onze meesterverteller

De dasjes Bas en Bes willen niets liever dan op pad gaan, maar voorlopig moeten ze binnen blijven. Daar hebben ze helemaal geen zin in,...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
13-01-2023
ISBN: 
9789000385027
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99
Jacques Vriens

Een nieuw avontuur van meesterverteller Jacques Vriens

Hotel De Korenwolf wordt bedreigd in zijn voortgang. De kinderen ontdekken dat er een weg zal worden aangelegd in het...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
16-09-2022
ISBN: 
9789000382965
Uitvoering: 
Gebonden
€ 12,50

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages