5 nieuwe kinderboeken start schooljaar 23/24

5 nieuwe kinderboeken start schooljaar 23/24

Cadeautips nieuw schooljaar
5 leuke cadeautips
25-09-2023

De eerste stappen in het nieuwe schooljaar zijn gezet, de stressvolle opstartweken zijn voorbij. Tijd om de balans op te maken. Ben je blij met hoe je kind(eren) en jij deze periode zijn doorgekomen? Wil je het doorzettingsvermogen belonen met een leuk én leerzaam cadeau? Bekijk ter inspiratie de onderstaande selectie nieuwe kinderboeken om cadeau te geven!
 

Kevin de Vampier1. Kevin de Vampier is een heerlijk (voor)leesboek vol hilariteit en spannende avonturen. Dit is het eerste deel in een gloednieuwe kinderboekenserie over het jongste lid van een eeuwenoude vampierenfamilie. In het boek vind je sfeervolle illustraties én een setje glow-in-the-dark tattoo's! Een echte aanrader om voor te lezen vanaf zes jaar of zelf te lezen vanaf zeven jaar.

 

De iglo van tante Friet

2. Met De iglo van tante Friet, de nieuwe verhalenbundel van Tosca Menten, zit je altijd goed! Het staat vol met knotsgekke verhalen, woonweetjes, advertenties voor wonderlijke woningen, diepte-interviews met gladde makelaars en nog veel meer. De iglo van tante Friet is een feestje voor iedereen van 8 tot 108 jaar! Met fantastische illustraties van Geert Gratama. Als extraatje kun je hier gratis leuke knutsel- en tekenopdrachtjes downloaden!

 

Mijn eerste encyclopedie

3. Mijn eerste encyclopedie is een ideaal cadeau om de ontwikkeling van kleine kinderen te stimuleren. In deze Britannica-encyclopedie vind je een schatkist aan informatie. Met speelse tekst en herkenbare illustraties zet dit boek aan tot interactie. Het boek is geschikt voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Download hier een gratis leesfragment en ontdek het boek. 

 

Gevaar in het plantenrijk

4. Gevaar in het plantenrijk is nog zo'n leuk en leerzaam topcadeau! In dit kleurrijke boek delen Mátyas Bittenbinder en Barent Last een heleboel weetjes en feiten, prachtige illustraties en foto’s met levendige verhalen die de je meenemen naar de tijd van de oude Grieken tot in het 'bos' in je achtertuin. Er gaat een wereld voor je open. Het perfecte boek voor jonge natuurliefhebbers van 7 jaar en ouder. ⁠Download hier een gratis leesfragment en ontdek het boek. 

 

De ware geschiedenis van Dancing Buffalo

5. De ware geschiedenis van Dancing Buffalo is de nieuwe verhalenbundel van meesterverteller Arend van Dam. Opnieuw weet hij ons te overtuigen met prachtige verhalen over de oorspronkelijke bevolking van de wereld. Hij laat zien hoe ze zich staande houden in een snel veranderende wereld. De Oekraïense Oksana Drachkovska illustreerde de landschappen die zo bepalend zijn voor hun manier van leven. Het levert een bundel met boeiende, informatieve en urgente verhalen op om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 9 jaar. Download hier een gratis leesfragment en blader het boek een stukje door, dan snap je wat we bedoelen. 

 

 

 

De 5 kinderboeken op een rijtje

newsletter Facebook
Matt Brown

Kevin is een doodnormale jongen.
Alleen heeft hij geen schaduw. Wel scherpe hoektanden. O ja, hij is ook nog eens onsterfelijk.
Samen met zijn familie is Kevin op weg naar het...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
05-09-2023
ISBN: 
9789464042740
Uitvoering: 
Gebonden
€ 15,99
Tosca Menten

Een knotsgekke nieuwe verhalenbundel van Tosca Menten!

Woont een Franse muis ook graag in een Hollandse kaaskasteel?
Houden zeesterren van een golfslagbad?
...

Leeftijd: 
10-12 jaar
Verschijningsdatum: 
25-08-2023
ISBN: 
9789000389759
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99
Sally Symes

Ontdek hoe zoogdieren, vogels en insecten leven.
Kijk hoe zaadjes bomen worden en hoe de seizoenen veranderen.
Leer alles over vormen, getallen, kleuren en nog veel meer.

Zullen...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
13-09-2023
ISBN: 
9789401491662
Uitvoering: 
Gebonden
€ 22,99
Mátyás Bittenbinder

Iedereen kent wel de brandnetel, de stekelige distel of de jeukende rozenbottel: planten die je zo in het park of het bos tegenkomt. Maar wist je dat er vleesetende planten bestaan die insecten,...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
31-08-2023
ISBN: 
9789464041033
Uitvoering: 
Gebonden
€ 22,99
Arend van Dam

Een actuele nieuwe verhalenbundel van Arend van Dam

Ooit trokken ontdekkingsreizigers de wereld over om het ene na het andere werelddeel te verkennen. Maar wie woonden daar...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
22-08-2023
ISBN: 
9789000369683
Uitvoering: 
Gebonden
€ 19,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages