3x Terug naar school

3x Terug naar school

3x Terug naar school
17-08-2022

Kinderboekentips voor de zomer

 

Terug naar school

Het nieuwe schooljaar gaat bijna van start! Dat kan best spannend zijn: voor het eerst naar school, een nieuwe klas of de start van het laatste jaar op de basisschool. Dat brengt heel wat veranderingen te weeg. Om de jonge lezers een beetje wegwijs te maken, tippen we 3 fijne (voor)leesboeken geschikt voor een vliegend start van het schooljaar. 

 

Hoi naar schoolVoor het eerst naar school met Lisa en Jimmy!

Ken je de grappige voorleesverhaaltjes van Vivian den Hollander over Lisa en Jimmy al? De hartverwarmende tekeningen van Dagmaar Stam zullen vast herkenning oproepen!

In Hoi, naar school is Lisa vier jaar geworden en gaat ze voor het eerst naar school. Ze vindt het heel spannend, maar gelukkig komt ze Jimmy tegen. Hij heeft bij Lisa op de peuterspeelzaal gezeten en helpt haar goed. Het duurt niet lang of Lisa weet alles over de huishoek, de liedjes en het pauzehapje.

Bestel

 

 

Hoi naar schoolLeren lezen met Stinkhond en Plattekat!

Wie voor het eerst de boekenplank met zelfleesboeken bekijkt valt één ding op: wat veel series! Waar moet je beginnen? Om een paar populaire series aan te radenVos en Haas, Stinkhond, Koen en Lot, Agent en Boef en alle AVI-boeken van Vivian den Hollander. Om bij het thema Terug naar school te blijven, is Stinkhond gaat naar school een leuke aanrader. In dit verhaaltje gaat de sympathieke, naar sardientjes ruikende hond naar school. Daar is hij vooral bezig met de vraag of hij die avond al zou kunnen voorlezen aan Plattekat. 
 
 
 
 

Hoi naar school

Op naar het laatste jaar op de basisschool met Groep acht aan de macht!

Is dit het laatste jaar en ben je op zoek naar een mooie leestip om deze bijzondere periode tussen basis- en middelbare school tegemoet te gaan? Dan is dit super spannende en herkenbare verhaal voor achtstegroepers van meesterverteller Jacques Vriens een mooie tip! 

In Groep acht aan de macht mag de klas van meester Mario een eigen klassenregering kiezen en twee dagen zelf alles regelen. Er barst een felle verkiezingsstrijd los. En dan is groep acht aan de macht. De eerste ochtend gaat het goed, maar algauw loopt het compleet uit de hand...

Bestel

 

 

newsletter Facebook
Vivian den Hollander

Voor het eerst naar school met Lisa en Jimmy!

Lisa is vier jaar geworden en gaat voor het eerst naar school! Ze vindt het heel spannend, maar gelukkig komt ze Jimmy tegen. Hij heeft bij...

Leeftijd: 
0-3 jaar
Verschijningsdatum: 
24-10-2018
ISBN: 
9789000362875
Uitvoering: 
Gebonden
€ 11,99
Colas Gutman

Dit is Stinkhond.
Hij ruikt naar sardientjes
en ziet eruit als een gerafeld tapijt.
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom,
maar hij heeft ook een hart van goud.

...

Leeftijd: 
4-6 jaar
Verschijningsdatum: 
03-04-2020
ISBN: 
9789401471213
Uitvoering: 
E-book
€ 5,99
Jacques Vriens

Herkenbaar voor alle kinderen uit groep acht.

Meester Mario kan groep acht geen moment alleen laten of het is al herrie. Daarom bedenkt hij een plan. 'Jullie mogen je eigen...

Leeftijd: 
10-12 jaar
Verschijningsdatum: 
05-09-2014
ISBN: 
9789000340453
Uitvoering: 
Gebonden
€ 16,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages