10 jaar De waanzinnige boomhut

10 jaar De waanzinnige boomhut

Nieuwsafbeelding 10 jaar Waanzinnige boomhut
10 jaar De waanzinnige boomhut
28-02-2023

Hoera! De waanzinnige boomhut bestaat 10 jaar 

Alweer tien jaar geleden verscheen het eerste deel van De waanzinnige boomhut. Wie had er gedacht dat het zo’n enorm succes zou worden? Er zijn inmiddels ruim 1,4 miljoen boeken in Nederland en België over de toonbank gegaan en De waanzinnige boomhut werd maar liefst drie keer bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Onlangs werd bekend gemaakt dat De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen het meest bestelde boek door bibliotheken was in 2022. En als klap op de vuurpijl was het Kinderboekenweekgeschenk afgelopen jaar een boekje met waanzinnige boomhutverhalen.

 

De waanzinnige boomhut speurquizWaanzinnige speurquiz 
Ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum is er een waanzinnige speurquiz gemaakt die wordt verspreid bij de boekhandel. Kinderen gaan op zoek naar 5 boomhut-borden in etalages van winkels in de buurt. Ze beantwoorden de vragen, krijgen een boomhutpotlood of boekenlegger en maken kans op een boomhutboek naar keuze. Klik hier voor de deelnemende boekhandels.

Nieuwe boomhut
Deel 12, De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen, is pas verschenen en staat weer bomvol hilarische avonturen van Andy & Terry. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Nieuwe ambassadeurs 
Wist je dat je ook ambassadeur van De waanzinnige boomhut kunt worden? We hebben weer tien nieuwe WBA’s (Waanzinnige Boomhut Ambassadeurs) gekozen. Check hier het filmpje waarin auteur Andy Griffiths ze officieel benoemd.

De Waanzinnige Doe-expo
Om het 10-jarige jubileum te vieren komt er van 11 februari t/m 16 april een gloednieuwe editie van De Waanzinnige Boomhut - Doe-expo in Fort Napoleon in Oostende. Deze interactieve expo is gebaseerd op de jeugdboekenreeks. De jonge bezoekers kunnen verschillende opdrachten en spelletjes uitvoeren en ontdekken ze een waanzinnig doe-parcours. Een must voor alle fans van de Boomhutboeken! Gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar. Lees hier meer en bestel je tickets!

 

 

 

 

 

 

 

 

newsletter Facebook
Andy Griffiths

Van de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2022
Al meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht van de reeks
Het perfecte boek voor alle lezers: humor en veel tekeningen
...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
26-01-2023
ISBN: 
9789401489638
Uitvoering: 
Gebonden
€ 17,99

Meer nieuws

In oorlog

In oorlog - Arend van Dam
27-03-2024
In oorlog
Meeslepend boek over de geschiedenis van van oorlogsvoering

Daaf Duif

Daaf Duif - Swapna Haddow
20-03-2024
Daaf Duif
Nieuwe, hilarische serie vol duiven en kattenkwaad

Pages