1 juli KetiKoti

1 juli KetiKoti

Ketikoti kinderboekentips
1 juli KetiKoti
22-05-2023

Geschiedenis is niet uit te wissen, we kunnen niet vergeten, hoe lelijk sommige stukken ook zijn. Het enige wat we kunnen doen is ervan leren, ons verbeteren en het herdenken. Op 1 juli is het Surinaamse feest KetiKoti. Een dag waar de afschaffing van de slavernij wordt herdacht en gevierd. Een onderwerp waar je met de klas over moet blijven praten en blijven lezen.

Een vrolijke optocht is een van de allereerste Nederlandstalige zelfleesboeken over KetiKoti, waarbij in 2023 gevierd wordt dat het 150 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft. Het verhaal gaat over de vrienden Bas en Jume. Als Bas hoort dat zijn vriendin Jume naar Suriname gaat, wil hij dolgraag mee. Jume gaat met haar beide oma’s kleren maken voor KetiKoti. Dat is het feest om te vieren dat de slavernij is afgeschaft. Dat in veel landen niemand meer gevangen wordt gehouden en gratis hoeft te werken voor iemand anders. Eenmaal terug in Nederland willen Bas en Jume alles uit de kast halen om van de Bigi Spikri-optocht van KetiKoti een nog groter succes te maken. Zal het hen lukken? Een boek met prachtige illustraties van Brian Elstak om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 7 jaar.

De reis van Syntax Bosselman, de klassieker van Arend van Dam heeft update gekregen. Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt? Arend van Dam besloot op zoek te gaan naar antwoorden op deze lastige vragen. Vijf jaar geleden verscheen het veelgeprezen De reis van Syntax Bosselman, dat werd bekroond met zowel een Zilveren Griffel als de Archeon Thea Beckmanprijs. Deze geactualiseerde nieuwe editie bevat diverse nieuwe verhalen en extra hoofdstukken. Gechikt voor lezers van 10 tot 15 jaar, maar ook voor volwassenen.

Bekijk de boeken hieronder:

newsletter Facebook
Henna Goudzand Nahar

Vier Keti Koti mee!

Als Bas hoort dat zijn vriendin Jume naar Suriname gaat, wil hij dolgraag mee. De dorpen van Jumes familie in Suriname, heeft ze hem verteld, zijn heel speciaal. In...

Leeftijd: 
7-9 jaar
Verschijningsdatum: 
06-06-2023
ISBN: 
9789000388738
Uitvoering: 
Gebonden
€ 12,99
Arend van Dam

Nieuwe editie van het bekroonde De reis van Syntax Bosselman

Waarom deed Nederland mee aan de slavenhandel? En hoe gaan we vandaag de dag om met dit lelijke stuk...

Leeftijd: 
10-12 jaar
Verschijningsdatum: 
08-06-2023
ISBN: 
9789000389568
Uitvoering: 
Gebonden
€ 18,99

Meer nieuws

Fabelhuis

Fabelhuis
02-10-2023
Fabelhuis
Het eerste deel in een weergaloze serie!

Pages