Held of schurk

Held of schurk

Benjamin Goyvaerts
YASMINA FAID
Wendy Panders

Kon één farao een heel leger verslaan?
Welke Romeinse keizers waren wreed en gemeen?
Kon je een held worden door op de bus te zitten?
Wat als je bijnaam 'de Verschrikkelijke' was?

Ontdek verhalen zoals dat van:

  • Karel de Grote - Hoe groot was hij écht?
  • Christoffel Columbus - Was hij wel een held?
  • Josephine Baker - Hoe kon ze dansen en spioneren tegelijk?

Reis mee naar het leven van helden en schurken, van lang en niet zo lang geleden.

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Verschijningsdatum

13-12-2022

ISBN

9789401486903

Uitvoering

Gebonden

Dit vinden onze ambassadeurs:

Ouder
Ambassadeur Krissy van Vanmellaert

Toen ik het boek voor het eerst in handen had, was ik wat aarzelend. De onderwerpen leken me niet meteen aantrekkelijk voor mijn dochter van 7. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn aarzeling compleet onterecht was. Mijn dochter vindt het boek fantastisch. Het is momenteel een van de boeken die ze zowat dagelijks uit de kast pakt. 

Het boek geeft de jonge (en ja ook de wat oudere) lezer een zicht op onze geschiedenis. In verschillende hoofdstukken maakt de lezer kennis met helden en schurken uit het verleden. Over de manier waarop de informatie wordt overgebracht, is heel goed nagedacht. Het zijn geen saaie stukken tekst, maar elk hoofdstuk is op een originele manier aangepakt. Zo leer je onder andere hoe je de beste farao aller tijden kan worden. Deze tips worden aangeraden door niemand minder dan Ramses III. Over Karel de Grote leer je dan weer aan de hand van een leuk opgestelde quiz. En Columbus geeft je een inkijk in zijn leven door ons te laten lezen in zijn logboek! De tekeningen zijn in zwart-wit en aanvullend op de tekst. Ze geven ook vaak een gezicht aan de held of schurk die je aan het leren kennen bent. 

Voor mijn 7-jarige is het boek nog te moeilijk om alleen te lezen. Er staan regelmatig nog wat moeilijkere woorden waarbij ze vragen heeft. Wij lezen samen en lezen afwisselend een stukje. Mijn dochter leert hierbij niet enkel inhoudelijk, maar ook op leesgebied en woordenschat.Wij hebben het boek thuis gelezen maar dit lijkt me ook heel geschikt voor in de klas. Het is voor leerlingen een originele manier om kennis te maken met bekende figuren uit het verleden. 

Wij zijn in ieder geval erg blij met het boek en het heeft hier alvast zijn vast plaatsje in de boekenkast veroverd. 

Meer boeken van deze auteur

Benjamin Goyvaerts
10-01-2024