Opa’s camper

Opa’s camper

Harry Woodgate
Janneke Schotveld

Een hartverwarmend verhaal vertaald door Janneke Schotveld, voor kinderen vanaf 3 jaar

Opie en opa waren avonturiers. Ze surften, beklommen bergen en doorkruisten de wereld in hun geweldige camper. Opie maakte alles altijd extra bijzonder. Maar nu opie er niet meer is wil opa niet meer reizen. Kan zijn kleindochter een manier vinden om hem van gedachten te laten veranderen zodat hij weer op avontuur kan gaan? Een prachtig prentenvoorleesboek dat de liefde in vele vormen laat zien en ons er niet alleen aan herinnert om ons degene die we zijn verloren te blijven herinneren, maar ook om hun leven te vieren.

Leeftijd

0 - 3 jaar

Verschijningsdatum

06-04-2021

ISBN

9789000376513

Uitvoering

Gebonden

Auteur van dit boek

Harry Woodgate is illustrator en stond met zijn illustraties op de shortlist van de V&A Illustration Awards 2019 en de Folio Society Book Illustration Competition 2018 en 2019. Opa’s camper is geïnspireerd op hun scriptie, waaruit bleek dat oudere LHBTIQ+-personages haast niet vertegenwoordigd zijn in kinderboeken.

Janneke Schotveld (1974) debuteerde in 2007 met Villa Fien, dat bekroond werd met de Hotze de Roos-prijs. Jannekes boeken zijn vooral geschreven voor kinderen van zeven jaar en ouder en zitten vol humor en fantasie. In 2017 schreef Janneke het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep en recent verschenen haar lovend onthaalde verhalenbundels De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes, Het kattenmannetje en Avonturen van de dappere ridster.

Dit vinden onze ambassadeurs:

Grootouder
Karin Uijland

Opa’s Camper is een mooi en kleurrijk prentenboek.

De fijne illustraties vullen de geschreven tekst goed aan. Andersom ook: de tekst vult de illustraties prachtig aan. Het is een warm verhaal over een opa en een kleindochter. Zonder er de nadruk op te leggen wordt er op een natuurlijke manier over de relatie van opa met opie (die helaas overleden is) verteld. Wat hebben zij veel dingen beleefd. Echt een leuk boek om voor te lezen. De illustraties hebben we uitvoerig bekeken. Het was een feestje!

Meer boeken van deze auteur

Harry Woodgate
06-04-2023
Harry Woodgate
14-06-2022