Roos Westerbeek

Roos Westerbeek
Roos Westerbeek
Ouder

Niet alleen ikzelf ben dol op (kinder)boeken maar mijn 3 kinderen ook.
Er gaat bij ons thuis geen dag voorbij zonder (voor) lezen!
En waarom?? Omdat je heerlijk kunt verdwijnen in een andere wereld en je eigen fantasie erop los kunt laten.
Prentenboeken met prachtige plaatjes of dikke  leesboeken, alles wordt hier verslonden!

Bespreking(en) door Roos Westerbeek

Een jonge prins in het oude Egypte

Darwishi beleeft in dit boek een spannend avontuur en komt steeds op nieuw in gevaar. Samen met zijn beste vriend Noezi is hij namelijk aan het proberen zijn taken als zoon van de farao te ontwijken, ze zijn veel liever samen de hele dag aan het zwemmen! Helaas loopt tijdens dat ontwijken alles in de soep en moeten ze op zoek naar een heilige krokodil... 

Het verhaal staat los van de andere Dummie de mummie boeken omdat het zich afspeelt in de tijd voordat hij een mummie werd. Goos (zijn vriendje uit de eerdere boeken van wanneer hij een mummie is) is er dan ook niet bij in dit verhaal. Toch ben je nieuwsgierig naar zijn leven in het oude Egypte van vóórdat hij een mummie werd en wat er allemaal gebeurde.  

De hoofdstukken zijn niet te lang en er zitten heel veel afbeeldingen tussen, wat voor een fijne afwisseling zorgt.
Vanaf een jaar of 7 kan het voorgelezen worden. Het boek leest makkelijk weg, al zitten er wel een paar lastige namen in die voor de jonge lezer misschien wat moeillijk zijn om zelf te lezen. Het boek is zowel voor jongens als meisjes leuk.

 Onze oudste zoon van 10 jaar begon meteen zelf enthousiast het boek te lezen toen het bij ons door de brievenbus viel. Na twee dagen onafgebroken zitten lezen was het boek uit! Het was moeilijk om te stoppen met lezen omdat het zowel spannend als grappig is! Dit deel vraagt om meer! 

 

 

MVG,

Roos Westerbeek