Martijn en Els Vergouwen

Martijn Vergouwen
Martijn en Els Vergouwen
Ouder

Bespreking(en) door Martijn en Els Vergouwen

Chip & Bos - Roborangers!

Als kinderboekenambassadeur mocht Martijn het eerste boek reviewen! En wat voor een boek.... over twee vrienden en heel veel robots! Martijn houdt van robots dus dit boek was een schot in de roos!

Dit boek is spannend en verrassend omdat een mevrouw de slechterik was. De robots waren eerst allemaal heel leuk maar mevrouw Werk, de slechterik, liet de robots allemaal stoute dingen doen, zoals mensen gevangen nemen en ze wilde de baas spelen over de stad! Ook wilde mevrouw Werk een virus in de computers plaatsen.

Maar gelukkig waren er twee vrienden, Chip en Bos, die al snel iets in de gaten hadden dat er iets niet klopte!. Allemaal ingrediënten die het boek erg spannend maken!

Tevens houden de vrienden van pizza net als Martijn. Chip en Bos maken veel grapjes samen, ze hadden humor! Een boek waarbij en waarmee je kunt lachen is een tof boek: je wordt er vrolijk van!

 

De plaatjes in het boek zijn elke keer verrassend: van een strip tot een rebus tot grote en kleine tekstballonnetjes. Al deze plaatjes vertelden het verhaal mee en waren mooi om te lezen en of naar te kijken.

 

Het verhaal is fijn zelf te lezen maar ook gemakkelijk om voor te lezen, de hoofdstukjes zijn kort waardoor je afspraakjes kunt maken hoeveel hoofdstukjes je voor gaat lezen.

Door het grote lettertype is het boek vanaf 6 jaar door vlotte lezertjes te lezen.