Marina Grosemans

Marina Grosemans
Marina Grosemans
Grootouder

Ik ben een fier moeke van onze eerste kleinzoon geboren in corona tijd, onze kleine prins heet Finn hij wordt morgen 10 maand!
Kinderboeken zijn zeer goed voor de ontwikkeling,  ze breiden kinderen hun woordenschat uit en brengen rust… boeken kunnen kinderen helpen  hun emoties te verwoorden!

Bespreking(en) door Marina Grosemans

Waar zijn Bobbies billen?

Leuk uitvouw boekje voor de allerkleinste. Je kunt verschillende kamers met dieren doorzoeken. Het boekje is zeer grappig!
Kleuren, tekeningen zijn zeer mooi kleurrijk en duidelijk herkenbare dieren. Het boek is gemaakt van stevig karton. Prijs-kwaliteitverhouding is zeker in orde.
Een boek anders dan een gewoon boek!

Bedtijd voor Elmer

Zeer mooie, kleurrijke handpop in het midden van het boek wat voor leuke interactie tussen de voorlezer en het kind kan zorgen.
De pop is speciaal en brengt de olifant tot leven. Door de kartonnen bladzijden blijft het boek mooi, ook bij jonge kinderen.
Eens iets anders dan een gewoon boek!

 

George & Paul - in de war

George en Paul is een zeer grappig kinderboek. We hebben erg gelachen om de avonturen van dit vrolijke duo. Bovendien prikkelt het boek de fantasie, op iedere bladzijde is wel iets nieuws te ontdekken. Ook zet het het kind aan om te gaan spelen met blokken. Door de stevige kaft kun je het zeker al aanbieden op de leeftijd van 2,5 jaar!

 

aa bee see

Dit deel in de serie van Vos en Haas is een perfect boek voor de eerste kennismaking met het alfabet. Gebruik het eerst als voorleesboek, en laat de kinderen er vervolgens met veel plezier zelf in lezen!

Mooie tekeningen, leuke grappige versjes en niet te dik voor beginnende lezertjes. Zeker een aanrader!

Het boek dat écht niet gelezen wil worden

Een raadselachtig boek, de titel geeft het al aan. Dit boek heeft een heel andere leeservaring dan andere boeken. Het is een komisch, grappig en magisch prentenboek. Heel speciaal en zit vol verrassingen!

Ik schat dit boek in voor kinderen rond de 5 à 6 jaar, zeker ook fijn om in de klas te gebruiken!

Slaap lekker, Elmer

Een fantasierijk boek, leuke illustraties met als rode draad iedereen is anders… (er zit een verhaal in)!

Heldere kleuren, stevig boek in de vorm van een wolk.

Ideaal om de kleuren te leren herkennen, dit boek sluit zeer goed aan bij de belevingswereld van een kleuter.

 

Gered!

De ark van Noach in een modern jasje gegoten met een actueel thema: de opwarming van de aarde.

Duidelijk komt naar voor dat ieder dier apart het wel weet, maar zich stoer wil houden! Vriendschap en samenwerking spelen een belangrijke rol in het boek en komen duidelijk aan bod.

Zeer toegankelijke geschreven voor kinderen. Niet angstaanjagend en je blijft doorlezen, omdat je wil weten hoe het verhaal verder gaat. De illustratie zijn mooi weergegeven, dieren in een modern jasje, goed herkenbaar en mooie kleuren.

Naar de zee

Een leuk boek over een onderwerp waar ieder kind vroeg of laat mee geconfronteerd gaat worden…

Het boek zal zeker licht brengen bij verlies en verdriet bij kinderen vanaf 4 jaar. Eerst heeft het kind er iets aan wanneer we het gaan voorlezen, ben er zeker van dat oudere kinderen het boek ook regelmatig bij verdriet ter hand gaan nemen om zelf te lezen en om weg te dromen bij mooie tekeningen.

Op kindermaat geschreven. Illustratie is prachtige, warme kleuren gebruikt die iedereen zal aanspreken, een warm gevoel oproepen.  Het boek geeft ook aan wat verdriet met je kan doen (angst, eenzaamheid) maar vooral ook dat je het mag toelaten, dat het altijd weer goed komt!

Er zit een beer in de trein

Dit is een leuk boek om te lezen voor kinderen en volwassenen, geweldig, grappig verhaal met zeer mooie illustraties van Rosalien Helsen.
Tijl gaan met zijn opa naar de dierentuin,Tijls knuffel een beer gaat ook mee. Het heel verhaal begint met een misverstand want één persoon hoort dat er een beer op de trein zit en het geroddel kan beginnen… echt een aanrader om dit boek in huis te halen, een wijze les voor iedereen niet zomaar iets door vertellen wanneer je het niet zeker weet… 

 

Vieze Versjes

Het boek Vieze Versjes van uitgeverij Lannoo met de leuke tekst van Naomi Tieman en mooie illustratie van Emanuel Wiemans mag zeker niet in de boekenkast van kleuters ontbreken. Kleuters vinden het immers fijn om af en toe vieze woorden te gebruiken. Dus met worden als: 'boertjes laten', 'poep', of 'snot' en tekeningen van de blote billen, zal er veel gegiegeld gaan worden met dit boek. Het spreekt de kinderen aan en dat is leuk om als voorlezer te zien! Zeker een aanrader voor iets grotere kinderen.

 

Elmers kerstverhaal

Boekje gemaakt voor peuters en kleuters, waarin Elmers vrienden helpen met de voorbereiding van het kerstfeest. Kinderen zien in dit boek dat de dieren (heel herkenbaar ook voor jonge kinderen) een boom gaan versieren en er pakjes onder leggen net zoals hun ouders doen!

Het boek is van zeer stevig karton kan jaren mee én zeer speciaal, omdat hij in de vorm van een kerstboom is weergegeven. Prachtige kleuren en echt wel zeer mooie tekeningen kinderen leren de dieren benoemen en de kleuren herkennen. Ik ben fan van deze boekjes!

 

Hier die bal!

Het zijn verschillende korte verhalen. Zeer goed leesbaar met weinig moeilijke woorden, ook aangenaam om te lezen. Ieder kind zal zich in deze verhalen kunnen herkennen!

Elk verhaal heeft een mooie boodschap van vriendschap, elkaar aanvaarden en goed zijn voor iedereen. Mooie illustraties, goed lettertype en een stevig boek dat tegen een stootje kan.

Beginnende lezers gaan aan dit boek veel leesplezier beleven!

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

Het boek overtrof al mijn  verwachtingen, dit is een boek niet alleen voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen er staan heel veel weetjes in met prachtige illustraties eens je er in aan het lezen bent wil je als maar meer weten. Dit is een boek dat men kan gebruiken om een kwis op te stellen wij(mijn man en ik) hebben als volwassenen zoveel bijgeleerd… alles staat zeer goed weergeven is een taal die begrijpelijk is voor iedereen, overgoten met een vleugje humor je kan er blijven in lezen… mijn man was na het uitpakken direct in de ban van het boek !!!Wist jij bv dat de boeken van  Harry potter in 79 talen zijn vertaald… je ongeveer 14500 keer per dag knippert met je ogen… je bent ’s ochtend groter dan ‘avonds … zo kan ik nog even doorgaan… 

 

Een heerlijk boek om doorheen te bladeren voor het hele gezin, heel geschikt voor in de klas, leest vlot is spannend en leerzaam!

 

 Dikke 9 op 10 voor dit boek!