Hélène De Wuffel

Hélène De Wuffel
Hélène De Wuffel
Ouder

Dag allemaal,
Ik ben Hélène, 34 jaar oud en mama van Alexander (5 jaar) en Alice (2 jaar).
Ik hou al van jongsaf van lezen en wil de liefde voor boeken doorgeven aan mijn kinderen: door hen te omringen met boeken, hen voor te lezen, bezoekjes te brengen aan de bib,...
Boeken helpt kinderen om de wereld verder te ontdekken, kennis op te doen, hun fantasie te stimuleren en het is ook gewoon zo leuk om samen gezellig boekjes in te kijken. Een onmisbaar deel van ons leven!

Bespreking(en) door Hélène De Wuffel

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor speelgoedbeesten. Het wordt een vuil feest. Wat zullen zijn ouders zeggen als ze thuiskomen?

Dit boek is leuk om voor te lezen: korte zinnen per pagina, waardoor mijn zoon van 5 al snel heel het boek kon vertellen aan zijn oma en zijn zus. Hier en daar een vetgedrukt woord, een paar onomatopeeën op de juiste plaats, maken de tekst nog vlotter.
Het verhaal zit helemaal in de leefwereld van jonge kinderen: wie houdt er niet van om met zijn knuffels te spelen, lekker vuil te worden door buiten te spelen en daarna alles in bad te gooien?
Dit fantasieverhaal werd geïllustreerd door van Jan Jutte met mooie kleurrijke en duidelijke tekeningen.

Het boek dat niet gelezen wil worden

Zoals Alexander (5 jaar) zegt: "Pas op, want dit boek zit vol valstrikken!"
 
Wat een topper! Het is een humoristisch boek dat vol uitdagingen zit voor de voorlezer: het boek gaat wegvliegen, moet omgedraaid worden, haalt de woorden door elkaar of verwisselt letters. Op een originele manier worden zowel de voorlezer en het luisterend kind actief betrokken: verzin maar eens een leuke naam voor het konijn, vul zelf de juiste woorden in of ga op het boek zitten en tel tot 10 voor hij terug wegloopt.  
Bovendien heeft dit boek een prachtige cover: een groene kleur met gouden tekeningen, die u natuurlijk zullen vertellen dat je dit boek niet mag lezen. De cover op zich, heeft u al een goede voorsmaak van de inhoud van het boek. 
 
Oh en nog een tip: Zegt het boek dat hij al uit is? Geloof hem niet!

 

Waar is de taart? XL

Wat een boek! “Waar is de taart?” is een boeiend prentenboek zonder tekst maar met zoveel verhalen.

Het boek begint met een diefstal: twee muisjes stelen een taart. In de volgende pagina’s zie je hoe deze muisjes achternagezeten worden. Als je goed kijkt, zie je ook vele andere verhalen: het varkentje met zijn ballon, de drie spelende apen, de sluipende slang, verdrietig konijntje want waar is zijn knuffel?, enz.

 

Een mooi en groot boek waarin mijn kindjes lang bladeren, observeren, aanwijzen, vertellen en opnieuw doorbladeren.
Een geweldig boek met leuke grote prenten, om samen te lezen of alleen te doorbladeren. Ideaal voor kleine observerende kinderen vanaf 2 jaar. Telkens opnieuw zullen ze nieuwe verhalen ontdekken.