Greetje Coenegrachts

Greetje Coenegrachts
Greetje Coenegrachts
Ouder

Als fervent boekenwurm verslind ik al sinds mijn jonge jaren talloze boeken. Kinderboeken nemen je mee naar allerlei werelden en verrijken je fantasie. Ik  heb talloze bekende en onbekende schrijvers ontdekt in mijn jeugdjaren. En ik kijk er naar uit om veel meer mooie boeken te ontdekken met jullie.

Bespreking(en) door Greetje Coenegrachts

Tommie en de torenhoge boterham

Je kent het wel, je hebt reuzehonger en zin in alles. Tommie had zin in een lekkere boterham. Een boterham met alles erop en eraan. De boterham bestaat uit vele beleggen, zo vind je er rozijntjes in terug, maar ook worteltjes, olijven, … De kleuren van al dat lekkere eten springen in het oog. 

Het boek is met zijn simpele illustraties zeer mooi. Tommie en de torenhoge boterham is op een zeer leuke manier geschreven en spreekt aan tot de verbeelding. Je ziet de boterham op elke pagina groeien en terwijl hij groeit vertelt Tommie aan iedereen die hij ziet wat hij erop legt.
Het vertelt heel vlot en de jonge kinderen ontdekken mee wat er op de boterham van Tommie wordt gesmeerd. 

Jack is twee jaar oud en vond het verhaaltje heel erg leuk. Na het lezen nam hij het boek en begon hij alle eetwaren die hij kende op te sommen en aan te duiden. Jack vindt eitjes heel lekker en zou dus sowieso eitjes op zijn boterham doen. Maar ook kippenwit, “kaas met vleesje”, … (alles behalve chocopasta, want dat lust hij niet) We gingen daarom samen winkelen. En Jack mocht alles wat hij lekker vond in het winkelkarretje leggen.
Een leuke voormiddag met een tweejarige (enkel doen als je zeeën van tijd hebt).

Ontdek het boek snel en wie weet krijg jij ook wel reuzehonger...