Ellen Woud

Ellen Woud
Ellen Woud
Grootouder

Ik ben Ellen, 64 jaar, grootmoeder van Kjeld, 3 jaar. Kinderboeken zijn voor mij een feestje, ik lees ook voor aan anderstalige kinders in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Kindertjes laten stappen in een wereld van verbeelding, deuren openen in creativiteit en onbevangenheid is echt mijn ding.. Wie kent ze niet, de boze heks, de kleine prins, maar ook Kikker en Lampje.. Ik smul en laat de kinderen graag meesmullen!!

Bespreking(en) door Ellen Woud

Agent en boef - nog meer boevenstreken

Wat was dat een verrassing, dit voorleesboek van Agent en Boef! We maken kennis met Agent en Boef, die elkaar flink voor de gek houden en dat niet 1 keer, maar drie verhalen lang. Grappig was ook, dat ikzelf even in verwarring was, want hoe heten Agent  en Boef dan? Nou, zo dus… Agent en Boef!

Er zit ongelofelijk veel humor in de illustraties, die ook goed gebruikt kunnen worden als zoekplaten. Wie houdt wie voor de gek en wat gebeurt er allemaal? Zelf vond ik dit heel leuk. Ik lees voor aan anderstalige kinderen en grote illustraties werken dan goed ondersteunend. Door de diverse grapjes in het beeld kun je heel goed samen kijken en praten over wat er allemaal gebeurt.

De zinnen zijn kort en duidelijk, waardoor het goed is voor te lezen voor kinderen van 3 tot 5 jaar. Kinderen in de eerste groepen van het basisonderwijs kunnen ook zelf proberen te lezen.

Doordat er geschreven wordt over Agent en Boef, heb ik ook het thema “Goed en Slecht” besproken met de kindertjes. Want normaal gesproken denk je aan Boef, dat hij allemaal foute dingen doet. In dit boek haalt Boef allerlei grapjes uit met Agent, waardoor je toch iedere keer op een ander been wordt geplaatst. En Agent haalt ook streken uit met Boef.

Dankzij de geweldige tekeningen kun je ook de zinnen laten voor wat het is, en het verhaal zelf vertellen aan de hand van de illustraties. Anderstalige kinderen kunnen dan ook goed het verhaal vertellen en als voorlezer werkte ik hier dan ondersteunend bij.

Al met al een aanrader, waar flink mee gelachen kan worden!