Bieke de Pauw

Bieke de Pauw
Bieke de Pauw
Ouder

Hallo, ik ben een 35-jarige moeder die enform graag leest. Ik heb dit van mijn ouders met de paplepel ingegeven gekregen en heb dan ook fantastische herinneringen aan de vele kinderboeken en de leukste voorlesavonden! Ik wil dit zeker meegeven aan mijn dochter en lees haar ook elke avond voor. Soms leest ze 's morgens zelf stiekem verder als het haar te 'spannend' is om te wachten tot 's avonds.

Bespreking(en) door Bieke de Pauw

Stinkhond is verliefd

Aangezien mijn dochter wist dat er een boek aankwam, heeft ze het pakje opengedaan en het boek in één ruk uitgelezen! Dit zegt dus zéér veel over de duidelijkheid en vlotheid van het boek voor kinderen van 8,5 jaar. Ze vroeg me ook onmiddellijk om een nieuwe boek van Stinkhond te krijgen, dus het is enorm in de smaak gevallen. We hebben daarna het boek nog eens samen gelezen, wat zeer leuk was. Ze vond het zeer grappig, goed begrijpbaar en dit is dus een boek dat ze op deze leeftijd volledig alleen kunnen lezen. Intussen heeft ze nog 2 andere boeken van Stinkhond uitgelezen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Een eigenwijze fee

De voorkant en binnenkant lijken iets meer op een boek van bijvoorbeeld Disney, wat iets minder aansprak bij mijn dochter. Maar eens ze er in is begonnen, ging het razendsnel! Ze wou telkens meer en meer weten en verder lezen. Het verhaal is heel mooi en ze zat er volledig in. Ze heeft dit boek zelf gekozen voor een boekbespreking op school.

Als ik aan mijn dochter vraag hoe ze het vond, zegt ze 'het wordt telkens leuker en leuker'. Het gaat over vriendschap en dat is op deze leeftijd zeer herkenbaar. Dat vond ze zeer leuk. Ook het elfje vond ze een zeer leuk personage, ze is grappig en speciaal.

 

Superjuffie in Australië

De avond dat het boek is toegekomen, zijn mijn dochter en ik meteen beginnen lezen. Elke avond voor het slapengaan lezen we een stukje, en wat geniet ze daarvan! Ze kijkt telkens uit naar de avond wanneer we terug een stukje verder lezen in de avonturen van Juf Josje. Ze leest soms stiekem overdag een beetje verder omdat ze benieuwd is wat er gaat gebeuren en vindt het dan fantastisch dat ze het al weet voor mij! Mijn dochter is 8,5 jaar en leest sommige stukken zelf, maar niet het ganse 'avondstukje'. Ze geniet het meest als ik voorlees. Er komen wel hier en daar enkele voor haar niet gekende woorden in voor, waardoor ik deze moet uitleggen waardoor dit dan weer positief is voor haar woordenschat. Aangezien ze zelf ongeveer de leeftijd heeft van de klasgenootjes van superjuffie, kan ze zich zeer goed inleven en vindt ze het zelf zeer spannend. Ook de illustraties vindt ze super, vooral ook de zelf-geschreven tekst van de kinderen zelf, die ze dan graag zelf leest...

Mijn dochter is ook een grote dierenvriend, waardoor ze het verhaal op zich super vond! Superjuffie is zeker voor herhaling vatbaar!! Hier kijken we al uit naar het volgende verhaal!